ČEZ Batterybox je produkt, který se nám líbí. Říká ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček

Společnost OIG Power navštívil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček při své první pracovní návštěvě v Jižních Čechách. Ministr se v rámci své cesty zaměřil hlavně na firmy s českým kapitálem a na malé a střední podniky. Vzhledem k tomu, že jednou z hlavních priorit současné vlády je čistá energie zajímal se také o trendy v oblasti energetiky.

„Ukazovali jsme panu ministrovi výrobu našich Batteryboxů a našich solárních systémů, protože stát v této chvíli řeší podmínky ke snižování emisí, ke kterým se zavázala Evropská unie a tohle je řešení nejen pro rodinné domy, ale také pro podniky, municipality. Pana ministra zajímalo, jak tento systém víc využít pro segmenty menších, středních podniků tak, aby stát tuto technologii dokázal mnohem více podpořit, protože v ní vidí úsporu CO2 a výrobu čisté energie,“ uvádí k ministerské návštěvě většinový vlastník společnosti Martin Kuba.

Podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka by do budoucna měly být právě obnovitelné zdroje druhým nejvýznamnějším zdrojem energie u nás, hned po jaderné energetice. V loňském roce se v České republice vyrobilo nejvíce energie v hnědouhelných elektrárnách. Obnovitelné zdroje by se podle nejnovějšího závazku ČR vůči Evropské unii měli do roku 2030 dostat ze současných 14 procent přibližně na čtvrtinu. Jednou z cest ke dlouhodobému snižování emisí a k podpoře výroby čisté energie je právě systém bateriového úložiště, který vyvinula společnost OIG Power.

„Je to přesně něco, co si troufáme tvrdit, že do budoucna dává velký smysl. To znamená, že je to o akumulaci energie o decentralizaci. Je to o tom, že my chceme podporovat obnovitelné zdroje, a to zejména obnovitelné zdroje, které jsou spojeny s rodinnými domky, malými a středními firmami, s průmyslovými areály,se školami a školkami. Je to produkt, který se nám líbí,“ říká ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Už jste četli tyto příspěvky ?

Objevte další příspěvky v sekci Byznys

OIG GYM CUP

OIG GYM CUP

Společnost OIG Power Martina Kuba se stala generálním partnerem celorepublikové soutěže v moderní gymnastice. Českobudějovický club SK MG Máj dlouhodobě podporuje nadační fond Jihočeské naděje.

Jihočeský energetický Start up OIG Power se za poslední tři roky stal ve svém oboru špičkou na českém trhu. K vidění byl na energetické konferenci spo

Jihočeský energetický Start up OIG Power se za poslední tři roky stal ve svém oboru špičkou na českém trhu. K vidění byl na energetické konferenci spo

BatteryBox získal nejen světová a domácí ocenění, ale výrazně boduje i u českých zákazníků v rámci soběstačnosti rodinných domů a firem.

Exministr montuje lidem soláry na střechy domů. Chce být jednička na trhu

Exministr montuje lidem soláry na střechy domů. Chce být jednička na trhu

Solární panely si na střechy svých domů neinstalují už jen zbohatlíci a ekologičtí nadšenci. Rozmach malých domácích elektráren byl v letošním roce velký a to zejména v kombinaci s bateriovým systémy. Úspěch zaznamenala jihočeská firma OIG Power exministra Kuby. Ta v letošním roce zdvojnásobila obrat i počet nainstalovaných bateriových úložišť.