Jihočeský energetický Start up OIG Power se za poslední tři roky stal ve svém oboru špičkou na českém trhu. K vidění byl na energetické konferenci spo

BatteryBox získal nejen světová a domácí ocenění, ale výrazně boduje i u českých zákazníků v rámci soběstačnosti rodinných domů a firem.

Svou další velkou roli teď BatteryBox sehrál na poslední energetické konferenci v Praze, v rámci pátého výročí společnosti ČEZ ESCO, která se zabývá nejmodernějšími trendy a inovacemi v udržitelné energetice. „Tenhle produkt, který máme ve své nabídce v rámci exkluzivní spolupráce s OIG,je jedním z našich nejlepších produktů pro zákazníky rodinných domů.Kombinace tohoto bateriového systému s fotovoltaikou na střeše je velmi vhodná a nám jde ta spolupráce s touto firmou velmi dobře,“ řekl na konferenci s názvem Tvoříme budoucnost generální ředitel skupiny ČEZ Daniel Beneš. BatteryBox je kombinací ostrovního, nezávislého systému s klasickou fotovoltaickou elektrárnou a má vlastní bateriovou banku. Ukládání vyrobené energie představuje optimální způsob hospodaření s vlastní vyrobenou solární energií. V okamžiku, kdy svítí slunce, celá domácnost funguje na tuto energii z panelů. Večer pak dům využívá energii uloženou v bateriích. Podle většinového vlastníka společnosti OIG Power Martina Kuby se produktu i v letošním roce dařilo.  „Letos byla ta spolupráce výborná. Díky obrovskému zájmu,který na trhu byl jsme museli několikrát opakovaně navyšovat výrobu a kapacity.Při instalacích jsme se dostali do situace, kdy jsme u klienta v rodinném domě museli zavést systém, kdy jsme za jeden den dokázali nainstalovat fotovoltaiku na střechu i ten BatteryBox do domu a večer ta parta odjížděla s tím, že je zákazník obsloužený. Bylo to logisticky náročné a ta firma obrovsky rostla. Dělá nám to radost, protože zájem je obrovský.“ Společnost OIG Power je od roku 2018 partnerem skupiny ČEZ. Jako jeden z hlavních produktů se BatteryBox představil na konferenci s názvem Tvoříme budoucnost 28. ledna v Praze.

Už jste četli tyto příspěvky ?

Objevte další příspěvky v sekci Byznys

OIG GYM CUP

OIG GYM CUP

Společnost OIG Power Martina Kuba se stala generálním partnerem celorepublikové soutěže v moderní gymnastice. Českobudějovický club SK MG Máj dlouhodobě podporuje nadační fond Jihočeské naděje.

Exministr montuje lidem soláry na střechy domů. Chce být jednička na trhu

Exministr montuje lidem soláry na střechy domů. Chce být jednička na trhu

Solární panely si na střechy svých domů neinstalují už jen zbohatlíci a ekologičtí nadšenci. Rozmach malých domácích elektráren byl v letošním roce velký a to zejména v kombinaci s bateriovým systémy. Úspěch zaznamenala jihočeská firma OIG Power exministra Kuby. Ta v letošním roce zdvojnásobila obrat i počet nainstalovaných bateriových úložišť.

Je to geniální! Říká o BatteryBoxu předseda Senátu Jaroslav Kubera

Je to geniální! Říká o BatteryBoxu předseda Senátu Jaroslav Kubera

Společnost OIG Power navštívil v rámci svých pracovních cest po jednotlivých regionech předseda Senátu Jaroslav Kubera.