Strom splněných přání 2019

Děti z dětského domova ve Zvíkovském Podhradí si pod Stromem splněných přání rozbalily dárky, o které si Ježíškovi sami napsaly. Nadační fond Jihočeské naděje po roce znovu rozsvítil Strom splněných přání. Letos se jednalo už o třetí ročník.

Tentokrát se psalo Ježíškovi ve Zvíkovském Podhradí. Na adresu nadačního fondu Jihočeské naděje letos dorazilo na 24 dopisů Ježíškovi s přáním, o které si děti z dětského domova ve Zvíkovském Podhradí sami napsaly. Ježíšek jim ho splnil a pod Stromem splněných přání se už potřetí letos znovu nadělovalo. „Strom splněných přání je už taková tradiční akce našeho nadačního fondu a je to je to jedna z těch milých akcí, kterou děláme vždycky na konci roku vedle Talent akademií a akcí, které se týkají hlavně vzdělávání nebo vedle Běhu jihočeských nadějí, je tohle taková hodně lidsky milá akce, kdy se potkáme s těmi dětmi z dětských domovů. My se snažíme, aby pod tím stromečkem našly opravdu to, o co si napíší,což není úplně obvyklé, protože tyhle děti většinou dostávají to, co si někdo myslí, že potřebují. A nám dělá velkou radost vidět ty emoce, ty rozzářený oči,když opravdu najdou to, o co si napsaly, co si přály a co dostanou jenom pro sebe,“ říká ke Stromu splněných přání zakladatel nadačního fondu Jihočeské naděje Martin Kuba.

Strom splněných přání se již tradičně konal v českobudějovické kavárně Lanna, děti si zazpívaly koledy společně se studenty Česko-anglického gymnázia a v doprovodu známé českobudějovické, folkové kapely Bonsai. O občerstvení a punč se i letos postarala Fine food Academy Honzy Kroba. „My tuhle akci podporujeme už po několikáté, je to lidsky a emotivně pro nás krásný zážitek. Podpořit v tom předvánočním čase dobrou věc je fajn a každý by si to měl někdy vyzkoušet.“

Kromě dárků si letos děti odnesly i poukaz na lyžovačku ve Skiareálu na Lipně, kde na ně v lednu bude čekat celodenní program.

Už jste četli tyto příspěvky ?

Objevte další příspěvky v sekci Nadace

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba dá 40 % ze svého platu na pomoc jihočeským matkám samoživitelkám, které se v souvislosti s pandemií dostaly do finančních potíží. Následovat ho budou i jeho náměstci za Lucie Kozlová a Tomáš Hajdušek a také ostatní zastupitelé za ODS. Během příštího roku by tak na pomoc neúplným jihočeským rodinám mohl jít milion korun.

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Martin Kuba spustil na jihu Čech testování přítomnosti protilátek proti onemocnění Covid-19. Jejich přítomnost v krvi potvrzuje, že se daný jedinec už s onemocněním setkal. Do výzkumu se zapojil Jihočeský kraj, hygienici a nemocnice v Písku a ve Strakonicích.

Martin Kuba dál bojuje s koronavirem, tisíce roušek z vlastní firmy poslal do sociálních služeb

Martin Kuba dál bojuje s koronavirem, tisíce roušek z vlastní firmy poslal do sociálních služeb

Nadační fond Jihočeské naděje exministra Martina Kuby pomáhá na jihu Čech ve velkém. Rozváží nákupy seniorům, lidem nabízí dezinfekci a zdarma šije roušky pro pracovníky v sociálních službách.