Petice za výstavbu úseku dálnice D3 ve Středočeském kraji

Tomuhle neuvěříte. Premiér uvažuje, že se k nám jih nebude stavět dálnice z Prahy! Jak to?  Před pár dny se sešel s s odpůrci výstavby dálnice D3 ve středních Čechách a po schůzce říká „Budu o tom, co oni říkají ještě přemýšlet“. Opravdu? Přemýšlet? 

Je to ještě horší.

Premiér se s nimi chce setkat znovu letos v říjnu! “Babiš má zájem pochopit řešení, které spolek navrhuje” potvrdil po jednání zástupce Alternativy D3.

Tak dost! To fakt premiér PŘEMÝŠLÍ, že by se D3 ve středních Čechách nestavěla? Že nechá náš kraj jako jediný ještě desetiletí nenapojený dálnicí na hlavní město? Hlasitá menšina zase rozhoduje o nás. O mlčící většině. O Jihočeších. A zase se nikdo z vedení kraje nepostaví a neřekne “Pane premiére, tohle ne”! Hejtmanka i všichni náměstci mlčí. 

Bohužel, jak jsem už říkal, chybí nám tady silní politici, kteří každý den bojují o zájmy Jihočechů! Když je to třeba tak i s premiérem!

Odpůrci výstavby dálnice si říkají „Alternativa D3“. Žádnou alternativu, která by reálně šla postavit, nemají. Alternativa je pro ně jediná. Žádná dálnice k nám na jih. Tvrdí, že mají petici s 1500 podpisy. Před rokem jsem si na jejich stránkách petici procházel. Bylo tam 1120 podpisů. Co je ale zajímavé tak jen 424 jich bylo z obcí, kterých se výstavba reálně dotýká. Ze Středočeského kraje jich bylo 604. A pozor! Celých 516 podpisů bylo od lidí, kteří ani ve středních Čechách nebydlí. Od lidí z Prahy a z celé ČR. A s těmi premiér diskutuje, jestli budou moct Jihočeši jezdit někdy po dálnici dálnici do Prahy nebo ne?

Když se my, opravdoví Jihočeši neozveme, tak bude pořád víc slyšet pár stovek aktivistů. Premiér se s nimi bude scházet a my budeme zase čekat. A další desítky let se posouvat se v kolonách na E55 mezi Meznem a Prahou! 

Takže na tomhle odkazu https://www.petice.com/dostavba_d3  teď hned můžete podepsat petici pro výstavbu středočeské části dálnice. V tom úseku, který už vláda připravila a v termínech které jsou slíbené! Jsem připraven za dálnici bojovat a na základě podpisů Vás všech vést jednání s premiérem. Každý den tlačit na její urychlení výstavbu! Musíme ukázat že už nehodláme dál jen čekat! Že náš hlas je silnější! 

Prosím, podepište petici a sdílejte ji na jakkoliv to jde, e-mailem a na sociálních sítích, mezi všemi opravdovými Jihočechy a všemi kterým není napojení jihu Čech lhostejné.