Nadační fond Jihočeské naděje Martina Kuby se stal hrdým partnerem jihočeské skupiny MENSY ČR.

V jihočeském kraji proběhl v minulých dnech v pořadí už dvanáctý ročník Logické olympiády. Do krajského kola postoupilo v každé kategorii 40 nejlepších žáků a studentů z celých jižních Čech.

První tři z každé kategorie postupují do celorepublikové soutěže, kterou na Pražském hradě každoročně pořádá Mensa ČR. Nadační fond Jihočeské naděje se stal partnerem místní,jihočeské skupiny. „Logické olympiády se pravidelně zúčastňují děti, které ty logické soutěže baví, úspěch jim navíc může přinést pomocné body v přijetí na osmiletá gymnázia,“ vysvětluje Marta Frydrychová z místní skupiny Mensy ČR. Extrémně nadaní žáci a studenti, kterým na rozvoj talentu chybí z běžného rodinného rozpočtu peníze, si teď díky nově navázané spolupráci s nadačním fondem Jihočeské naděje mohou zažádat také o stipendium. „Dovolili jsme si oslovit Martina Kubu, protože jsme v něm objevili potenciál. Přijde nám, že je to jedna z mála osobností tady na jihu Čech, která pochopila, že jihočeské naděje jsou nejen ve sportovní oblasti, ale že náš kraj potřebuje i ty mozky,“ doplňuje k nově navázané spolupráci Frydrychová. „Ono je to v reálu tak, že ne vždycky se těm nadaným dětem, jak na gymnáziích, tak i na základních školách věnuje nějaká větší pozornost a někdy i možná na úkor té inkluze jsou ti extrémně talentovaní žáci opomíjeni, kdyby se jim věnovala dostatečná pozornost byl by jejich rozvoj mnohem větší. To je možná ke zvážení. Jsme rádi, že právě tyto akce můžeme podporovat,“ vysvětluje Martin Kuba, zakladatel nadačního fondu Jihočeské naděje. Ten se na jihu Čech dlouhodobě věnuje právě těm dětem,které svým talentem vynikají. Ať už jde o vědu, sport nebo umění.

Už jste četli tyto příspěvky ?

Objevte další příspěvky v sekci Nadace

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba dá 40 % ze svého platu na pomoc jihočeským matkám samoživitelkám, které se v souvislosti s pandemií dostaly do finančních potíží. Následovat ho budou i jeho náměstci za Lucie Kozlová a Tomáš Hajdušek a také ostatní zastupitelé za ODS. Během příštího roku by tak na pomoc neúplným jihočeským rodinám mohl jít milion korun.

Výsledky srovnávací studie protilátek proti Covid 19 v okresech Písek a Strakonice

Výsledky srovnávací studie protilátek proti Covid 19 v okresech Písek a Strakonice

Srovnávací průřezová studie séroprevalence protilátek proti SARS-COV-2 v okresech Písek a Strakonice. Plné znění studie stahujte pod odkazem.

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Martin Kuba spustil na jihu Čech testování přítomnosti protilátek proti onemocnění Covid-19. Jejich přítomnost v krvi potvrzuje, že se daný jedinec už s onemocněním setkal. Do výzkumu se zapojil Jihočeský kraj, hygienici a nemocnice v Písku a ve Strakonicích.