Martin Kuba dál bojuje s koronavirem, tisíce roušek z vlastní firmy poslal do sociálních služeb

Nadační fond Jihočeské naděje exministra Martina Kuby pomáhá na jihu Čech ve velkém. Rozváží nákupy seniorům, lidem nabízí dezinfekci a zdarma šije roušky pro pracovníky v sociálních službách.

České Budějovice se stejně jako zbytek jihočeského kraje potýkají s obrovským nedostatkem zdravotnických pomůcek. Respirátory nebo alespoň látkové roušky stále chybí lékařům, sestrám, ale například i ošetřovatelkám v sociálních službách. Stát jim je nezajistil včas. Senioři a nemocní lidé jsou přitom nejohroženější skupinou obyvatel. „Sestry a ošetřovatelky v sociálních službách a zejména v domácí péči přicházejí každý den do kontaktu s téměř polymorbidními pacienty. Podávají jim stravu, léky, dělají jim převazy a u toho musí v maximální míře chránit jejich zdraví před nákazou. Je pro mě opravdu smutné, že jim stát ani kraj nebyl schopen zajistit alespoň základní ochranné pomůcky,“ komentuje Martin Kuba situaci v sociálních službách, která v kraji nastala s nástupem epidemie. Exministr Kuba ale reagoval rychle. V jedné ze svých firem zcela zastavil výrobu a ve velkém se pustil do šití roušek. „V naší firmě Texsr, kterou vede moje žena Denisa běžně vyrábíme hotelový textil.S nástupem epidemie jsme zde okamžitě zastavili výrobu a naše švadlenky se o té doby věnují výhradně šití roušek. „Chci své ženě, která v devátém měsíci těhotenství odvedla neuvěřitelnou práci a všem jejím švadlenkám moc poděkovat. Ta poptávka je od začátku obrovská. Vyrábíme bavlněné pratelné roušky. Z počátku jsme se snažili zcela zdarma alespoň z nejhoršího pomoct v sociálních a terénních službách na území krajského města a také v některých jihočeských nemocnicích, roušky ale dodáváme také našim seniorům,kterým v tuto chvíli naši dobrovolníci vozí nákupy. V současné době od nás roušky odebírá Jihočeský kraj, který je potom směřuje tam, kde jsou nejvíc zapotřebí,“ upřesňuje zakladatel nadačního fondu Jihočeské naděje Martin Kuba s tím, že je připraven roušky ve své firmě vyrábět, dokud pandemie zcela neustoupí. Společnost Texsr od jejího počátku vyprodukovala téměř 13 000 roušek.

Už jste četli tyto příspěvky ?

Objevte další příspěvky v sekci Nadace

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba dá 40 % ze svého platu na pomoc jihočeským matkám samoživitelkám, které se v souvislosti s pandemií dostaly do finančních potíží. Následovat ho budou i jeho náměstci za Lucie Kozlová a Tomáš Hajdušek a také ostatní zastupitelé za ODS. Během příštího roku by tak na pomoc neúplným jihočeským rodinám mohl jít milion korun.

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Martin Kuba spustil na jihu Čech testování přítomnosti protilátek proti onemocnění Covid-19. Jejich přítomnost v krvi potvrzuje, že se daný jedinec už s onemocněním setkal. Do výzkumu se zapojil Jihočeský kraj, hygienici a nemocnice v Písku a ve Strakonicích.

Nákupy i léky Vám dovezeme. Martin Kuba vyzval seniory v krajském městě, aby s ohledem na své zdraví zůstávali v bezpečí domova.

Nákupy i léky Vám dovezeme. Martin Kuba vyzval seniory v krajském městě, aby s ohledem na své zdraví zůstávali v bezpečí domova.

Martin Kuba v Českých Budějovicích letos vyměnil jarní běh Talent Akademie za péči o seniory. Důvodem je krizová situace, která přišla společně se šířením nákazy.