Dalších 200 000 korun na pomoc Jihočeským nadějím

Děkujeme všem, kteří podpořili letošní Kabelkový veletrh. Nadační fond Jihočeské naděje se stal novým partnerem Kabelkového veletrhu Deníku.

Více než 8000 kabelek, kolem 5000 návštěvníků a výtěžek celkem 200 100 korun. To je výsledek v pořadí už šestého ročníku oblíbeného Kabelkového veletrhu, jehož výtěžek každoročně směřuje na podporu mladých a talentovaných Jihočechů. Věnovat nenošenou kabelku, sesbírat jich v kraji co nejvíce, a pak je na jednom místě společně prodat za symbolické ceny. Nápad, který se před lety zrodil v českobudějovickém Deníku si získal pozornost tisíce žen v celém regionu. Nadační fond Jihočeské naděje se stal hrdým partnerem této úžasné charitativní akce. „Velice si vážíme nabídky ze strany Deníku stát se partnerem této akce. Náš nadační fond se podpoře talentů v kraji věnuje dlouhodobě, a tak se spolupráce přímo nabízela,“ říká Martin Kuba,zakladatel nadačního fondu Jihočeské naděje. Šestý ročník byl z pohledu organizátorů veletrhu rekordní, a to hlavně vzhledem k počtu a nabídce kabelek. „Letos je to takový vyšší level. Kabelky jsou krásný, nádherný, je tu spousta drahých kabelek, které prostě dámy už odložily.“ Veletrh se každoročně posouvá a zlepšuje. Letos byly kabelky doplňovány průběžně, a tak si na své přišly i dámy, které dorazily třeba až v odpoledních hodinách. Všem, kteří přišli akci podpořit ještě jednou děkujeme.

Už jste četli tyto příspěvky ?

Objevte další příspěvky v sekci Nadace

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Nový hejtman Martin Kuba se vzdá části svého platu ve prospěch rodičů samoživitelů. Následovat ho budou i jeho náměstci za ODS a další krajští zastupi

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba dá 40 % ze svého platu na pomoc jihočeským matkám samoživitelkám, které se v souvislosti s pandemií dostaly do finančních potíží. Následovat ho budou i jeho náměstci za Lucie Kozlová a Tomáš Hajdušek a také ostatní zastupitelé za ODS. Během příštího roku by tak na pomoc neúplným jihočeským rodinám mohl jít milion korun.

Výsledky srovnávací studie protilátek proti Covid 19 v okresech Písek a Strakonice

Výsledky srovnávací studie protilátek proti Covid 19 v okresech Písek a Strakonice

Srovnávací průřezová studie séroprevalence protilátek proti SARS-COV-2 v okresech Písek a Strakonice. Plné znění studie stahujte pod odkazem.

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Testování přítomnosti protilátek proti koronaviru

Martin Kuba spustil na jihu Čech testování přítomnosti protilátek proti onemocnění Covid-19. Jejich přítomnost v krvi potvrzuje, že se daný jedinec už s onemocněním setkal. Do výzkumu se zapojil Jihočeský kraj, hygienici a nemocnice v Písku a ve Strakonicích.